Het boek   Bestel het boek

Reisgids Indonesië - Oorlogsplekken 1942-1949

Hans van den Akker, Alfred Birney, Ferry Bounin & Paulien van der Geest, Esther Captain, Wim Manuhutu

Deze gids maakt de reiziger letterlijk en figuurlijk ­wegwijs in de oorlogsjaren van 1942 tot 1949, van de Japanse bezetting van Nederlands-Indië tot aan de soevereiniteitsoverdracht aan Indonesië. Een zoektocht naar de sporen van dit verleden: interneringskampen, begraafplaatsen, musea, monumenten en andere plekken van herinnering. Een gids met historische achtergronden én actuele beschrijvingen en leestips. Een gids die oog­getuigen, en zeker ook kinderen en kleinkinderen inzicht geeft in de jaren van toen in de context van het heden. 

In de gids is ook het speciaal voor de gelegenheid geschreven essay Javaans vuurwerk van de hand van Alfred Birney opgenomen.

Reisgids Indonesië - Oorlogsplekken 1942-1949 

is een praktische gids bovendien, die de reiziger ter plekke de weg wijst met informatie over bijvoorbeeld hoe de (soms moeilijk traceerbare) locaties te vinden, over logies en eten en drinken. Fraaie kaarten en waar nodig detailkaarten helpen daarbij.

U kunt de inhoudsopgave en enkele voorbeeldbladzijden via deze site downloaden door op Download Pdf excerpt te klikken.

 

Gegevens

296 blz. / 13,5 x 21 cm / full colour / rijk geïllustreerd / fraaie en informatieve kaarten / genaaid / omslag met flappen / prijs € 29,95 / ISBN 978-90-75437-41-6

Uitgeverij Open Kaart © Den Haag

 

Deze uitgave en de daarbij behorende website zijn tot stand gekomen in het kader van het programma Erfgoed van de Oorlog van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

 


             

© 2010 Uitgeverij Open Kaart
website door: Hogendoorn IT